Tel. Sint-Maartensdijk: 0166-603766
Tel. Dinteloord: 0167-523222
Van Haaften Uitvaartverzorging Tel. Sint-Maartensdijk: 0166-603766 | Tel. Dinteloord: 0167-523222
Sint-Maartensdijk 0166-603766
Dinteloord 0167-523222

"Mijn vrienden moeten aan het woord komen..."

Bereid een begrafenis of crematie goed voor

11 mei 2017

In de hectische week tussen overlijden en uitvaart moet u veel keuzes maken. Tegenwoordig zijn er heel veel zaken mogelijk zodat elke uitvaart een persoonlijk karakter kan krijgen. Rond een uitvaart spelen emoties een grote rol. Wij raden u aan van te voren al goed na te denken wat uw en uw dierbaren belangrijk vinden.

Als uitvaartverzorger staan wij u bij en nemen zoveel mogelijke (praktische) zaken uit handen. Wij helpen u onder andere bij het opstellen van de rouwkaart, de keuze voor de kist, bloemen, rouwvervoer, de locatie, enzovoort.

De uitvaartdienst

De uitvaartdienst kan helemaal ingericht worden zoals u dat wilt. U kunt zelf de regie in handen nemen of dat overlaten aan een ritueelbegeleider of ceremonieleider. Samen met u bespreken wij welke muziek gedraaid zal worden en welke foto’s/filmpjes te zien zullen zijn.

Opbaren

U kunt ervoor kiezen om de overledene thuis of in een uitvaartcentrum op te baren. U kunt gebruikmaken van ons intieme rouwcentrum aan de Schakelweg in Sint-Maartensdijk. Hier bevinden zich twee rouwkamers (voor kinderen en volwassenen) die naar wens en thema in te richten zijn. De algemene ruimte heeft een huiselijke sfeer. Het rouwcentrum beschikt over ruime parkeergelegenheid op eigen terrein.

Cremeren of begraven

Wij werken mee aan crematies en begrafenissen. De keuze is aan u. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Uitvaartlocatie

Het is toegestaan om voor een alternatieve locatie voor een uitvaart te kiezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een oude kerk, theater of werkplaats. Uw uitvaart krijgt zo een heel persoonlijke karakter. Bij een uitvaart met een religieus karakter is de locatiekeuze snel gemaakt.

Eten en drinken

Na de plechtigheid kunt ervoor kiezen om hapjes en drankjes te serveren. Dat kan variëren van koffie en cake tot wijn, bier, snacks, hapjes, broodjes of patat.