Tel. Sint-Maartensdijk: 0166-603766
Tel. Dinteloord: 0167-523222
Van Haaften Uitvaartverzorging Tel. Sint-Maartensdijk: 0166-603766 | Tel. Dinteloord: 0167-523222
Sint-Maartensdijk 0166-603766
Dinteloord 0167-523222

"Mijn vrienden moeten aan het woord komen..."

Dit bijzondere jaar zorgt voor extra behoefte aan herdenken

20 oktober 2020

Zeker in deze uitzonderlijke tijden is het goed om extra stil te staan bij het herdenken en gedenken van alle dierbare overledenen. Bij Van Haaften Uitvaartverzorging doet men dat elk jaar tijdens speciale herdenkingsbijeenkomsten in de rouwcentra in Sint-Maartensdijk en Dinteloord. “Er is van ons uit ook dit jaar weer de intentie om dat te doen, maar door alle veiligheidsregels zullen wij ook hierbij tot een creatief alternatief moeten komen”, stelt uitvaartondernemer Fred Oostrum.

Veel begrip

Zoals iedereen binnen de uitvaartbranche, beleeft ook het team van Van Haaften uitvaartverzorging uitzonderlijke tijden. Los van alle veiligheidsmaatregelen die tijdens de werkzaamheden in acht genomen moeten worden om besmetting te voorkomen, heeft ook de inperking van het aantal aanwezigen bij een uitvaart volgens Fred veel impact. “Juist nu voelen veel mensen een grote behoefte om elkaar vast te houden en persoonlijk tot steun te zijn bij een overlijden. Dat dat vanwege corona niet kan en niet mag is feitelijk onverteerbaar. Toch zien wij dat er veel begrip is voor de situatie en dat er creatieve oplossingen worden gevonden om met elkaar te rouwen en het verdriet te verwerken. In kleine kring weliswaar, maar daardoor juist extra intiem en waardevol.”

Aangepast herdenken

“Met een paar aangepaste herdenkingsbijeenkomsten begin november willen wij toch ook dit bijzondere jaar extra stilstaan bij het herdenken van alle overledenen”, stelt de uitvaartverzorger. Wanneer de regelgeving het toelaat zal dat zijn op maandag 9 november in ons rouwcentrum aan de Schakelweg 2a te Sint-Maartensdijk en op maandag 16 november in het onlangs als knusse huiskamer heringerichte mortuarium aan de Steenbergsweg te Dinteloord. Er wordt uiteraard ruimte geboden om op een persoonlijke manier de overledenen te herdenken en er is een omlijsting met passende muziek, zang en poëzie. De aanvang is op beide avonden 19.30 uur en in verband met de beperkte ruimte vragen wij u vooraf aan te melden via info@uitvaartvanhaaften.nl of tel. 0166-603766.