Tel. Sint-Maartensdijk: 0166-603766
Tel. Dinteloord: 0167-523222
Van Haaften Uitvaartverzorging Tel. Sint-Maartensdijk: 0166-603766 | Tel. Dinteloord: 0167-523222
Sint-Maartensdijk 0166-603766
Dinteloord 0167-523222

"Mijn vrienden moeten aan het woord komen..."

Waar kunt u aan denken bij een duurzame uitvaart?

1 augustus 2017

De duurzame uitvaart wordt snel populair. Een rouwstoet op de fiets, een afbreekbare urn van aardappelzetmeel, biologische hapjes, elektrisch rouwvervoer of begrafenissen in de natuur zijn daar voorbeelden van.

Steeds meer mensen denken tijdens hun leven al na over hun eigen uitvaart. Er zijn tegenwoordig allerlei opties om ervoor te zorgen dat het laatste steentje dat u bijdraagt een duurzame oplossing is. We zetten een aantal opties op een rij:

Opgebaard

Wanneer een lichaam opgebaard wordt, is het belangrijk dat de ruimte koel blijft. Dit gebeurt vaak met koelmachines; deze zijn natuurlijk niet al te goed voor het milieu. Een mooie natuurlijke oplossing is om deze machines te vervangen door gras. Het gras wordt geregeld besprenkeld met water, en onttrekt door de groei de warmte in de ruimte.

De afbreekbare urn

Crematie is door de CO2-uitstoot niet zo duurzaam. Ga daarom voor de meest milieuvriendelijke optie. Een afbreekbare urn van ongebakken natuurlijke klei bijvoorbeeld, die na een jaar of vijf in de grond afgebroken is. Ook onbewerkt hout is een goed alternatief, of een zogenaamde waterurn, die in samenwerking met regenwater in tien jaar het as aan de grond toevertrouwt.

De milieuvriendelijke kist

Een begrafenis is misschien ook nog niet zo duurzaam als het zou kunnen, maar hier kunnen we ook wel zelf invloed op uitoefenen. Door ervoor te kiezen begraven te worden in natuurlijke materialen bijvoorbeeld, in een kist van riet, hout, bananenbladeren of karton. Ook de aan de binnenkant gebruikte stoffen kunnen natuurlijk worden afgebroken.

De duurzame uitvaart wordt de laatste jaren steeds persoonlijker. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Bron: www.duurzaamnieuws.nl